Harveyresor

- Guidade vandringsresor till Storbritannien

Vandringsresor

Welcome

Recent Photos

Newest Members

Sedan juli 2009 anordnar jag vandringsresor till Storbritannien

Tänk dig att vandra längsmed den mäktiga Atlantkusten i Cornwall eller på de skottska öarna , där luften är ren och livet ostressat! Eller i Lake District, med sina ständigt växlande vyer och sitt otroligt rika fågelliv!

Resorna skräddarsys - vi organiserar våra dagvandringar, utflykter, shopping eller andra aktiviteter, allt efter väder och gruppmedlemmarnas önskemål och dagsform. Oftast är vi en liten grupp (8 personer) i en minibuss; vi kan bestämma om gruppen vill se mycket och vandra lite mindre, eller gå på en längre och/eller mer krävande vandring. Ibland har vi större grupper (och två minibussar) som eventuellt delar upp sig för olika vandringar/aktiviteter. Vi bor i Bed and Breakfast och tar bara med oss dagpackning på vandringarna/utflykterna. Jag följer med som tolk, guide och reseledare, och vi har även en van svensktalande chaufför som hjälper till och följer med på vandringarna.  Djur- och parfymfria boendealternativ finns.

  • ISLAY och SKOTTLAND: Vad sägs om destilleribesök, whiskyprovning, skotsk dans, fågelskådning, pubbesök, kabinbana till 650 möh, besök på slott och trädgårdar, fina fisk- och skaldjursrestauranger...?
  • I LAKE DISTRICT finns mängder med vandringsleder inom den natursköna nationalparken. Folkmusik, afternoon tea, klassiska konserter i stadsparkerna, museibesök, fiske och fågelskådning är bara en del av allt som står till buds.
  • I CORNWALL kan man vandra hundratals kilometer längs the Coastal Path och uppleva sälar, fiske, ett enormt varierande fågelliv, det milda vädret och tidvattnets växlingar. Palmerna och rododendronträden i de omtalade trädgårdarna... teaterbesök vid Minack Theatre eller i Truro, morris dancing med Trigg i Bodmin, ett besök på Eden Project, kanske.. 
  • IRLAND finns det pubarna med levande musik, irländsk whiskey, det säregna språket och ett sprakande kulturliv - förutom en stor variation på vandringarna! Vad sägs om att åka kabinbana ut till en ö, där man regelbundet ser valar och delfiner?

Klicka på länkarna ovan! Där finns bilder från resorna 2009 - 2013 - och även smakprov på tidigare privatresor 2006-2008, då vi provgått, provsmakat och betygsatt olika upplevelser. De som då följde med under 2006-12 lämnar gärna referenser (fler kommer inom kort).

I år blir det följande resor:

  • a) en 11-dagarsresa till Skottland 21-31 juli 2016 (gruppen är full nu)
  • b) en 6-dagars ciderresa till Herefordshire och Somerset, 16-21 oktober 2016, på begäran av Sveriges pomologiska sällskap. (Föreningen disponerar samtliga platser. Jag återkommer om det skulle bli platser över.)

Om resmålen/datum inte passar i år -  hör av dig med kontaktuppgifter kan jag bjuda in dig/er till infomötet jag håller i jan-feb 2017 inför nästa års resor.

(Årets prisuppgifter hittar du om du klickar på gröna menyraden överst på sidan. Kontakta mig sedan genom att skicka E-post eller ringa mig. Kontaktuppgifterna hittar du genom att klicka på "Kontaktuppgifter" på gröna menyraden överst på sidan.

Resegaranti hos Kammarkollegiet finns, såklart.  Och rabatt för nöjda kunder när ni åker med oss på nytt!