Harveyresor

- Guidade vandringsresor till Storbritannien

Referenser/Testimonials

Welcome

Recent Photos

Newest Members

Referenser (fler kommer!)    

"Islay: en fantastisk miljö, sköna vandringar, boende 15 meter från en strand där betande får, strandskator och andra sjöfåglar är ett naturligt inslag.

Mat som är så långt från den vanliga bilden av skotsk mat. Vad mera fick vi uppleva på Islay, jo några destillerier vars produkter jag har njutit av på pubar i Stockholm, starten på den industriella revolutionen med Spinning Jenny på Islay Woollen Mill där man kan köpa tweedkavajer till ett synnerligen rimligt pris.

Ballachulish på fastlandet, sedan,  en bit från Ben Nevis, boende i ett värdshus 40 meter från en pub med kanske den bästa pubmat jag ätit i övärlden mellan kontinenten och Irland. Ja, bl.a. detta har Jane fixat på ett förträffligt sätt!" Rickard, livsnjutare, Sundbyberg


"Fördelen med att resa med ett litet sällskap, är att det medger flexibilitet. Om vädret inte är det allra bästa, (det regnar ju en del i Skottland), kan man besöka destillerierna och andra sevärdheter, och göra längre vandringar när solen skiner. Ben Nevis är en sådan vandring som är helt fantastisk i klart väder. Fast jag bara gick halvvägs upp, 650 möh, var utsikten storslagen, solen sken och det var varmt med lagom vind. Idealväder!

Jag tycker om natur och var nyfiken på Skottland. Är helnöjd med min resa och vill mer än gärna göra fler resor till Skottland framöver." Ellen, nybliven Skottlandsfantast, Oxelösund
Lake District, 8 - 16 september 2014:"En väldigt bra planerad resa. Jane och Ove tog hänsyn till de olika deltagarnas ork och krafter. Man fick se en massa fantastiska vyer och en fantastisk natur som slog det mesta. Bra boende och god mat. 
Vädret var helt fantastiskt, en hel vecka utan regn i England i september!

Jag rekommenderar verkligen er att åka med Harvey resor.

Detta var min första resa, men inte min sista."


Elin, som fått mersmak för vandring, Södertälje!Lake District, 8 - 15 september 2014


"Jane och Ove en oslagbar "kombo" som förarbetat resan så väl, så att det kändes som den verkligen var skräddarsydd efter vars och ens behov.

Miljön i Keswick var tilltalande med alla böljande blå berg som lockade med sina toppar. Vandringsleder i alla svårighetsgrader.

Boende i B&B som var familjärt och på gångavstånd till pubar och matställen.

Jane höll allt hon utlovat, utom en enda sak: hon sade prompt att det skulle regna minst EN dag - men icke!

 

För oss var detta den första resan - men  förhoppningsvis inte den sista.

 

Barbro och Putte, Kerstin & Erik, som orkar det mesta, Rönninge

"Lake District september 2014 -veckan blev mycket lyckad tack vare Janes mycket noggranna förberedelser som omfattade både vad vi borde ha med oss, om vi hade speciella önskemål  avseende boende, hur svåra vandringar vi ville ha o.s.v.  Dagarna var effektivt planerade men utan stress.  Janes omtanke om alla deltagare  och hennes ambition att alla skulle få ut så mycket som möjligt av denna vecka gör att vi vill varmt rekommendera hennes resor. Allt fungerade perfekt, hon hade t.o.m. ordnat solsken hela veckan i Lake District, något som bara få kan... "

 

Ingemar & Agneta, Toppkandidaterna, Sollentuna

 "Efter att i flera år ha velat resa till Cornwalls vackra kustlandskap kom jag äntligen iväg 2013 tack vare Janes försorg. Resan innehöll allt jag hade förväntat mig - vandringar utmed dramatisk kust, kultur och historia, vackert liggande B&B:s med härliga frukostar, och dessutom sol! Extra plus till möjligheten att justera dagsprogrammen efter deltagarnas önskemål och dagsform, väder samt lokala arrangemang. Helen, som måste ha keltiskt blod någonstans!

      

"Vår Skottlandresa 2012: ett underbart sätt att få vara nära underbar natur av skiftande slag: härliga strandpromenader både bland klippor och sand för att några dagar efteråt kämpa bland berg och bäckar. I lagom stor grupp fick vi även njuta av god mat på trevliga restauranger ? nästan varje måltid. Whiskyprovning, pubbesök och folkdans ingick också för att känna att vi var just i Skottland.  Lyhörda reseledare som var måna om att ta reda på hur vi uppfattade varje etapp på resan. Det är säkert en av orsakerna till att vi hann uppleva så mycket på en vecka."

Eva Britt & Mulu, Stockholm 

 

 

 

"En mycket trevlig och lättsam resa till Skottland 2012, som innehöll allt vi ville ha. Vandring i lagom dos som anpassades till deltagarna, härliga kvällsaktiviteter som dans eller musik på puben. Fantastiska naturupplevelser under vandringar från att gå efter stranden till att kämpa sig upp på Ben Nevis. Som grädde på moset lärde sig Ragnhild att dricka whisky genom alla besök på destillerierna!"  Ragnhild och Leif, som inte fegade för kabelbroar eller högsta berget i Storbritannien!

 "Ett av många fina minnen från Irlandsresan i juli 2012 var vandringen på The Burren- 300 kvadratkilometer av vittrande kalksten- på västra Irland. Vi vandrade från strandlinjen upp på en 300 meter hög platå och utsikten över både kalkstenslandskapet och havet var storslagen. Vinden, havsluften och det silvriga ljuset skapade en alldeles speciell känsla. Tack, Jane!"

                                                        Helen, som gillar stjärnhimlar och hav med öppen horisont.

  "Vill du vandra på vackra platser, bo bra och ha trevligt sällskap? Res med Harveyresor! Det har vi gjort tre gånger nu, först till Skottland, sen till Cornwall och i somras (2012) var vi på Irland. Jane har alltid planerat resorna mycket väl och är även öppen för andras förslag på aktiviteter. Ove är en fantastisk chaufför, det känns tryggt och säkert att åka med i bilen. Vi har fått vara med om många fina dagar. Vi har vandrat på härliga ställen, sett många fantastiska utsikter, botaniska och geologiska sensationer och historiska platser.

Av oss får Harveyresor med Jane och Ove 10 poäng, av 10 möjliga! Vi har alltid känt oss så nöjda, vi ser fram emot att åka med på flera resor i framtiden." Eva och Lasse A, Folkdansare i KFG.

 "Vår exklusiva REKARESA till Irland i juli 2011 får full pott av mig! En resa som förutom vandring bjöd oss på mycket bra boenden, rikliga lyxfrukostar, nya spännande restaurangbesök med huvudsakligen jättegod mat och dryck varenda dag - och lärde oss att sätta poäng på allt!!! Irland var fantastiskt som vi sa! Trots att vädret var både si och så kom man hem med massor av nya intryck och bilder. Eftersom detta var en s k ?rekaresa? omfattade den smakprov på många olika områden som var för sig skulle vara värda en semester. Vilket roligt resesällskap, Anna! Tack Jane, som planerat och organiserat perfekt! Och tack Ove, vår skicklige bilförare som utan incidenter på många smala och svåra vägar tog oss runt ön i en Peugeot diesel!"                   

Inger, som är med på det mesta!

"Nu finns det chans att åka till Irland också med Jane och Ove. Vi gjorde det, Inger och jag, i juli 2011 och fick njuta av ett fantastiskt landskap, underbara B&B i lyxklass, massor av god mat och en säker chaufför i vänstertrafiken. Det kan inte bli bättre!"                                                                                                          Anna, som tröttnat på varma vandringar!

 "En innehållsrik vecka i Skottland, juli 2011!      Tänk dig en semestervecka där allting klaffar till 100%. Svårt, eller hur? - Men så var det den vecka vi tillbringade i Skottland. Utmärkta B&B att sova och äta på, dagar fulla med upplevelser och framför allt mycket vandring. Efter ett tag börjar man förstå att det inte är en slump, utan ett resultat av alldeles osedvanligt noggranna förberedelser som Jane, vår reseledare, gjort.
Men trots detta fanns det hela tiden alternativ för de som var trötta eller de som ville shoppa. Jane var med oföränderligt gott humör beredd att ändra programmet på stående fot. Hon hade med andra ord planerat för ett antal olika alternativ.
Det var en fantastisk vecka, som gärna kunde fått vara två."
Anders & Kathrin, Täby  

 

 "Det var en härlig resa till Cornwall sommaren 2010. Som chaufför var jag verkligen tvungen att hålla tungan rätt i mun och händerna på ratten. Vilka fantastiska vägar! Smala kringelkrokar som stundtals var gröna tunnlar av övervuxna träd och ibland smala diken med 2 meter höga murar där bara en bil fick plats (om vi fällde in backspeglarna!) På vår färd kom vi först till Cornwalls sydsida, till bl.a. Minack Theatre, som byggts efter bergsidan mot havet. Tänk vilken upplevelse att höra och se opera med havet som kuliss, skymningen som faller och fullmånen som speglar sig i det blanka vattnet.
Efter halva tiden begav oss på de krokiga, smala vägarna till ett nytt pensionat  som skulle ligga på en krön, längst ut mot vattnet på nordkusten. Men sista vägsnutten dit! De enorma groparna orskade bulor, blåmärken och skrattanfall i bussen, speciellt när vår kära reseledare plötsligt uppmanade mig att akta guppen! Men så uppenbarade sig huset - ett såååå vackert beläget pensionat, längst ut, högst upp på den branta kusten, med en utsikt som överträffar det mesta. Hela huset är så vacker och stilfullt inrett och värdparet är i en klass för sig. Det blir inte sista gången jag åker dit." Hjördis, djurälskande minibusschaufför.

"Ja, det var 10 fantastiska dagar! Med vissa  höjdpunkter som verkligen fångade intresset: vårt otroliga boende på nordkusten med sina sköna sängar och sin goda mat. St. Michael's Mount, ön som halva dygnet hade kontakt med fastlandet. The Lost Gardens of Heligan och Eden Project, två helt olika och fantastiska trädgårdar. Kustpromenaden till Boscastle via Tintagel, lite strapatser skadar inte!! Så mycket kultur och så mycket fantastisk natur vi fick uppleva!" Edvard, som går långt och gärna! (Hjördis och Edvard följde med till Cornwall även sommaren 2013)

 

"Jag kan bara instämma i alla lovlord on Cornwallresan. Förutom Janes planerade aktiviteter åtog jag mig en egen strapatsrik utflykt för att försöka hitta det boarding house i Carbis Bay där jag jobbade 1959 och 1960. Som vanligt blev det äventyrligt: stigen tog plötsligt slut i täta björnbärssnår; jag tvingades olydigt hoppa upp på järnvägsspåret, hålla mig undan tågen som passerade med en meters avstånd och slutligen ta mig an en vågad klättring upp på en gångbro. Trots alla försök, allt letande bland gatstumpar, visade det sig att Tolcarne inte längre fanns... :-( Fast det blev en oförglömlig upplevelse, bland alla de andra som Jane och Ove så skickligt planerade och genomförde. Plan A var fantastisk, och alternativ B fanns alltid också, beroende på väder, vind eller medlemmarnas dagsform."  Ebba, alltid på G (i mitten av bilden)

"Ja, totalt var vi också mycket nöjda med resan till Cornwall i juli 2010. Vädret var betydligt bättre än vi hade väntat oss. Inkvarteringen, utflykterna och teaterföreställningen vid havet... vilka upplevelser!"       Lars-Erik och Inger, glad friherre och friherrinna, Tyresö.

 "Vill du uppleva ångestfyllda strapatser, sura färdledare och otrevligt resesällskap?  Då föreslår vi att du letar någon annanstans! Jane som ledde resan till Cornwall är en mycket omtänksam, rolig och synnerligen effektiv färdledare. Allt var planerat för att uppleva och se så mycket som möjligt utan att för den skull ha bråttom. Strapatserna bestod mest i  att behandla solbrännan efter långa härliga dagar utomhus i vacker natur och intressanta miljöer. Någon ångest fanns inte plats med när vi hela tiden hade fullt med att smälta nya intryck och upplevelser. En ögonblicksbild: vid hamnen i Porthleven, där lokala mässings-orkestern gör ett bejublat framträdande. How utterly British! Självklart fanns även på denna resa vissa inslag av civiliserad spänning: GPSet förde oss alltid till resmålet, även om vägarna dit inte var alldeles förutsebara... Men det är helt i linje med att det är resan och inte målet som är syftet!" Anders & Kathrin, solkänsliga skärgårdsälskare, Täby. 

 "Vi vill tacka för en spännande resa till Cornwall! Under engagerat ledarskap av Jane kom vi att uppleva den rika och skiftande naturen från den mera låglänta och leende sydkusten till den höga och storslagna nordkusten. Reseprogrammet var genomtänkt med spännande resmål. För oss som är trädgårdsintresserade kom Eden och Heligan att bli till något av resans höjdpunkter. Vandringarna längs nordkusten kommer vi också att gärna se tillbaka på, liksom det fantastiskt fina boende vid Treknow. Operaföreställningen vid Minack Theatre, där sista akten utspelades i fullmånens sken med det skimrande havet som kuliss var en annan oförglömlig upplevlse." Gunnar & Gertrud, Cornwallsresenärer med intresse för natur & trädgård, Tyresö. 

 

"En mycket välorganiserad resa (resrutt, sevärdheter, boende) med en mycket påläst reseledare (du, Jane!) - Jag fick mycket mer behållning av resan än vad jag trodde - och är numera helfrälst på Cornwall! Den input som resan gav lever fortfarande kvar i mig: Minack, Heligan, vandringen från Treknow via Tintagel till Boscastle, St. Michael's Mount, Eden, vårt underbara boende där på nordkusten... sinnet är bara fyllt av ett ljust skimmer."

         Ann, Cornwallfrälst vandrare och trädgårdsfantast, Tyresö.

 "Minack open-air theatre, ljuvlig operamusik, havets brus och en mullig fullmåne som klädde vågorna i allra finaste silverglitter. Ja, så romantiskt började min Cornwallresa 2010 med en del andra resenärer och våra fantastiska guider Jane och Ove. Det var bara början av alla härliga upplevelser: järnåldersbyn, sälsjukhuset, St.Ives med Barbara Hepworths skulpturträdgård, mysiga restaurangbesök, dagsvandringar längs den dramatiska kusten ända in i Kung Arthurs domäner och den mystiska och sägenomspunna ljungheden. Besöket på Jamaica Inn, värdshuset som en gång i tiden härbärgerade smugglare, vrakplundrare, skurkar, hästtjuvar och mördare satta fantasin i gungning. St. Michael's Mount besökte vi också - ryktbart pilgrimsfäste med tusenårig historia, häpnadsväckande legender och myter.

Efter oförglömliga besök på Heligan och Eden förälskade jag mig mycket häftigt i montbretian "Crocosmia lucifer". Tusen tack Jane och Ove för er otroliga entusiasm, stora idérikedom och enastående organisation av denna underbara och lyckade resa till Cornwall, där era insatser gått långt över det vanliga."      Helga, trädgårds- och vandringsentusiast, Strängnäs. 

 "Sommaren 2008 - 'Whiskyresa' till Islay med en avslutande avstickare upp till Fort William. En verkligt intressant upplevelse, med besök på destillerier, härliga naturupplevelser, pittoreska byar samt historiska platser.
Resan och dagsetapperna anpassades efter gruppens förutsättningar och önskemål, och både Jane och Ove var fantastiska i sina roller som reseledare och när det gällde personligt engagemang. Vi upplevde att vi var ett kompisgäng som var ute tillsammans och 'improviserade' dagarna, eller mer korrekt, en meny av aktiviteter att välja av och inte en detaljplanered gruppresa där vi föstes runt.
Att vi hade sju härliga dagar med i stort sett bara solsken gjorde ju det hela inte sämre." 
                  Elisabet & Håkan, folkdansare och fotofantaster, Älvsjö. 

 

"Vi reste till Skottland på tio dagars semester i juli 2008 och togs emot där av Jane och Ove för en mycket trevlig och annorlunda semester. Dans med skotska dansgrupper, (bild i lokaltidningen!) vandringar i fantastiska naturområden? mycket får och kor, men även sälar och orkidéer.

Naturligtvis besökte vi destillerier - och tvingades provsmaka artigt, så att man fick rätt sort med sig hem. ;-) Ett stort och varmt tack till er två, som drog igång och genomförde det hela. Vi hade en väldigt minnesvärd semestervistelse i Skottland, och konstaterade att vädret var soligt och varmt flera gånger!" Håkan & Karin, folkdansare i KFG, Vendelsö. 

  

  "Det var en mycket välplanerad vandrings- och dansresa 2008, som jag gärna gör om! Kanske blir det Cornwall 2010?"

 Ebba, ivrig folkdansare och vandrare, Kulturella Folkdansgillet, Tyresö. (Se ovan - Ebba följde med till Cornwall 2010 också!)

 

  

"Vi uppskattade väldigt mycket det engagemang som Jane lade ner på vår resa till Skottland 2008. Allt var noggrant planerat och fungerade väldigt bra både vad det gällde transporter, husrum, trivselkvällar, vandringar, studiebesök, dansaftnar och restaurangbesök.  Vi vill gärna följa med på fler resor som Jane planerar." Eva & Lasse, folkdansare i KFG, Vendelsö. (Jodå, Eva och Lasse följde med till Cornwall 2010 och till Irland 2012!)

 

          

 "Edvard och jag var med sommaren 2008 till Islay och Skottland. Det var en jättehärlig resa. Det som jag tyckte var mest fascinerande var sälarna som låg och pratade med varandra. Kikare rekomenderas. Vi åker nog också med Jane och Ove till Cornwall 2010...!"     Hjördis, förskolechef och folkdansare, Kulturella Folkdansgillet, Tyresö.

"Ja, jag håller med Hjördis helt och hållet. Den resa vi var med på var mycket trevlig. Jag visste inte att Skottland var så lik södra Norge!! Åker gärna med till Cornwall nästa sommar, 2010."  Edvard, mentalskötare,  norrman i exil  - i Tyresö!) 

 

"Har nu varit med till Islay två gånger trots att jag helst vill reda mig själv och ordna efter mitt eget huvud! När man åker med Jane har man nämligen inte känslan av att fösas runt i gemensam tropp utan får själv bestämma inom de dagliga, praktiska ramar som måste hållas. Jane ordnar så att varje enskild person kan känna sig bekväm även i en grupp med personer som aldrig träffats tidigare! Stor eloge till en både proffsig och generös researrangör, tillika reseledare och guide!"      Karin, ö-samlare och bibliotekarie, Stockholm, ständigt beredd att hjälpa till och reka!

 

"Sommaren 2008 deltog vi i en 10-dagarsresa till Skottland (Islay och Fort William) arrangerad privat av Jane, som hade hållit flera förberedande möten under våren. Första veckan var vi på Islay och andra veckan i Fort William; alla transporter, de olika boenden och arrangemangen var utomordentligt välplanerade. Resan var faktiskt också mycket prisvärd!  Vi trivdes väl bäst på ön där vi hade hyrbil och kunde lätt välja vandringar och åka runt till olika platser. Vi uppskattade också de två danskvällar som ordnades tillsammans med de lokala dansföreningar. Det var väl inte så lätt att hänga med på alla dansturerna men kul hade vi - och blev så inspirerade att vi nu går en danskurs hemma!"   Annette & Sven-Erik, tidigare systemutvecklare vid SCB, rutinerade vandrare, numera även dansare, Tyresö.

 Det har varit jätteroligt att åka med Jane och Ove. Vi har rest med dem tre gånger, sommaren '08,  '09 och nu senast '10. Vi har sett mycket och vandrat en hel del. Jane har varit påläst och har kunnat rekommendera olika sevärdheter runt omkring Fort William, Islay och Keswick. Det har känts tryggt att ha en guide som kan engelska och som vet hur allt fungerar. Vi tre syskon har varit nöjda med Janes researrangemang. I år åker vi iväg och vandrar själva, men vi tänker resa med dem nästa år igen! Skottland är otroligt vackert!" 

The Trio: Victoria, Niklas & Maria, numera vandrings-, whisky- och Skottlandsentusiaster, Eskilstuna

 

 

 "Som oerfarna resenärer tyckte vi att upplägget för vår Skottlandsresa i juli 2009 var perfekt. Allt var bra ordnat med boende och transport under veckan och alla utflykterna. Det funkade faktiskt bra, trots hälsoproblemen! Kunde någon inte gå så långt så skjutsade Ove till utsiktsplatsen/caféet/hem. Behövde någon vila kunde de slumra en stund i bilen eller få skjuts tillbaka till vår B&B. Vi åker gärna igen."       
Conny & Anita, haggisdiggare och nyblivna vandrare, Eskilstuna. 
 
   
"Eva och jag åkte med Jane och Ove till Skottland på en sjudagarsresa sommaren 2009, där vi delade tiden mellan ön Islay och Fort William. På Islay hade Jane hittat flera mysiga vandringsleder. Dessutom besökte vi ett antal whiskydestillerier och njöt av den skottska atmosfären. Kanon!  Boendet var hela tiden på små mysiga Bed & Breakfast.
Uppe vid Fort William gjorde vi bla. en kvällsutflykt till en skaldjursrestaurant som Ove hade hittat via ett svenskt TV-program och hann även med en avstickare upp till Nessie uppe vid Loch Ness. Det kan nog bli ytterligare någon resa framöver."  
Ulf och Eva, vana vandrare och folkdansare, nyblivna Vendelsöbor.

Testimonials in English (more coming shortly!)

 "The accommodation which you had found for us was excellent, and everyone was very friendly. But... I am not a walker! I honestly did not know what I was letting myself in for... walking for miles, scrambling over rocks and through peat bogs! I survived, of course, with the help of everybody involved, and I even enjoyed it! In future, though, I feel safer sticking to country dancing! Good luck with your future groups!"

Rena, retired teacher, Greenock.